Nieuws

GroenLinks en PvdA bundelen hun krachten in de Bommelerwaard

GroenLinks en PvdA bundelen hun krachten in de Bommelerwaard en komen zo tot het beste van twee werelden. Met trots melden we dat we met een gezamenlijk programma en een gezamenlijke lijst deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Samen maken we ons sterk voor een zorgzame en solidaire samenleving. Een samenleving gericht op duurzaamheid en diversiteit.

Lees verder

Riolering glastuinbouw gaat centraal

Na vijf jaar is er nu in Zaltbommel een concreet voorstel voor centrale zuivering voor afvalwater uit de glastuinbouw. Dit is heel positief, want de kwaliteit van het oppervlaktewater gaat er hierdoor op vooruit. Het voorstel komt voort uit een participatietraject waarbij de gemeente Zaltbommel samen met de tuinders, LTO, gemeente Maasdriel, waterschap en provincie tot een voor alle partijen acceptabele oplossing gekomen is.

Lees verder

Stokpaardjes van stal gehaald door de coalitiepartijen

Zoals te verwachten viel is de begroting 2015 van de gemeente Maasdriel er een waarbij belangrijke bouwstenen voor een gezonde en goed opgeleide gemeente uit het bouwwerk worden bezuinigd: Bibliotheekwerk, peuterspeelzalen en de ondersteuning van vrijwilligers voor Vluchtelingenwerk.

Hieronder de Algemene Beschouwingen,  hier het amendement en hier de mogelijkheden voor een andere, volgens ons betere,  begroting

Lees verder

Gesprekken van Cliëntenraad Leerlingenvervoer met GroenLinks scheppen duidelijkheid!

In de raadsvergadering van 5 juni zou als hamerstuk een aanpassing van de verordening leerlingenvervoer langs komen. GroenLinks wil het punt weer bespreken aangezien onduidelijkheid bestaat welke leerlingen in het speciaal onderwijs nu wel en welke niet hun vervoersvoorziening kwijtraken. De gemeente kan niet tè makkelijk zeggen dat een leerling geheel zelfstandig kan reizen van school naar huis. In gesprekken met wethouder Blaauwhof blijken enkele aanpassingen gemaakt te zijn waarvoor hulde