KEES VAN DRUNEN VULT DE RAADSZETEL VOOR GROENLINKS IN

Met de halvering  naar 1 zetel van de bezetting in de gemeenteraad heeft GroenLinks aan Kees van Drunen gevraagd deze moeilijke taak in te vullen. Gijsbert Smit gaf aan dat hij na vele jaren raadswerk liever anders actief wil zijn met dezelfde idealen. De commissie zorg zal hij blijven bemensen en binnen de steunfractie bestaat de behoefte inhoudelijk verder te verdiepen. Gijsbert gaat proberen deze verdieping te bewerkstelliggen.

 

PERSBERICHT

 

Rossum/Kerkdriel - De Gemeenteraadsverkiezingen van 19 mei hebben een grote invloed op de bezetting in de gemeenteraad gehad. Zoals bekend leverde GroenLinks een raadszetel in terwijl het percentage van het totaal aantal stemmers slechts iets daalde. De inzet en inzicht  van de raadsleden Kees van Drunen en Gijsbert Smit hebben  een aantoonbare bijdrage geleverd aan een beter bestuurde  en mooiere gemeente Maasdriel. Zoals lijsttrekker Gijsbert Smit reeds zei staat de fractie en achterban weer  “fris als een hoentje” klaar om  mee te spelen in het politieke spel .

Lijsttrekker Gijsbert Smit deelt mee af te zien van de enige raadszetel van GroenLinks. Kees van Drunen heeft zich bereid verklaard deze zware taak op zich te nemen. Gijsbert zal zich wel verder actief inzetten voor het commissiewerk.

 

Smit geeft aan dat hij als lijsttrekker en fractievoorzitter de politieke consequenties  voor het verliezen van de raadszetel neemt. Mede gezien andere bezigheden op het gebied van werk en maatschappelijke engagement lijkt hem dat nu, na vele jaren actief politiek werk, de juiste keuze. Kennis en expertise blijven echter beschikbaar voor de eenmansfractie die nu is ontstaan.

 

Bestuur , fractie en achterban kijken terug op een positieve, fijne verkiezingscampagne en per saldo als eind resultaat naar een gemeenteraad die weer beter functioneert.