Wat een creativiteit bracht dit te weeg! Van een innovatieve zorgboerderij en een doorlopend cultuurfestival tot een door dorpsbewoners beheerde kas om meer reuring in de brouwerij te brengen in een dorp waar alle faciliteiten weg zijn.

Na deze opwarmer gingen we in gesprek met onze gasten over hun burgerinitiatieven. Het was boeiend dat hun ervaringen en aanpak zo divers bleken te zijn. Van nadrukkelijk vooraf een stip op de horizon te zetten tot na een reeks van toevalligheden komen tot iets unieks en waardevols. Ondanks de verschillen hadden ze allemaal twee eigenschappen gemeen: tomeloos vertrouwen in 't maatschappelijk nut en volharding. Zoals Antje van coöperatie Bommelerwaar zei: "Niet alles lukt meteen, maar de aanhouder wint." GroenLinks-voorzitter Emmy bedankte hierna alle aanwezigen waarna er nog gezellig werd nagepraat met een hapje en drankje. 

Nogmaals dank aan alle aanwezigen, hopelijk ben jij er een volgende keer ook (weer) bij! Speciale dank aan organisatoren Leen & Emmy, gastvrouw Maartje en onze gasten Marco Aberkrom (JOOP Gameren), Hans Vuuregge, Antje van Ginneken (coöperatie Bommelerwaar) en Elze Frie (Elliz in Company).

Pitch