Sybren Huizenga (62, Rossum) woont al meer dan 30 jaar in de Bommelerwaard, waarvan alweer 15 jaar in Rossum. Sinds 2002 is hij betrokken bij de lokale fracties van GroenLinks in de gemeente Zaltbommel en de gemeente Maasdriel. Als burgerraadslid heeft hij vier jaar in de gemeente Zaltbommel werkzaamheden uitgevoerd en de laatste acht jaar als burgerraadslid in de gemeente Maasdriel. Sybren heeft de fracties altijd wat meer op de achtergrond ondersteund. Ook zit hij sinds 2014 als penningmeester in het afdelingsbestuur van GroenLinks Bommelerwaard.

Ervaring in sociaal domein

Naast de bestuurlijke en politieke activiteiten werkt Sybren als ambtenaar voor de gemeenten Wassenaar en Voorschoten. Hij is daar senior beleidsadviseur/coördinator onderwijs. Voor die tijd heeft hij binnen het sociaal domein en het onderwijs sinds 1998 verschillende opdrachten uitgevoerd als interim-directeur primair onderwijs, coördinator Weer Samen Naar School, afdelingshoofd Sociaal Domein bij verschillende gemeenten. De combinatie van de opgedane kennis en werkervaring op dit brede terrein maakt dat Sybren dit ook in de politieke context kan gebruiken.

Voor een breed links geluid

Voorkeur voor linkse en sociale politiek

Sybren was al politiek geëngageerd voordat GroenLinks bestond. Hij had een duidelijke voorkeur voor de linkse en sociale politiek. Pacifisme en een sociaal Nederland waren voor hem belangrijke items en daarom werd hij lid van de PSP (een van de vier moederpartijen van GroenLinks). Het is voor Sybren belangrijk dat niet alleen het groene geluid door onze partij wordt geuit, maar dat ook de sociale grondgedachte belangrijk blijft.

GroenLinks Bommelerwaard heeft zowel een sterke linkse als groene kant en daarom voelt Sybren zich thuis bij deze partij. Een partij die juist het brede linkse geluid kan en wil uiten zonder 'in dweperigheid te vervallen'. De kracht van GroenLinks is om de juiste argumenten te gebruiken en te luisteren naar mens en omgeving.

Naast werk en politiek vindt hij het ook belangrijk om zich te ontspannen en dat kan zijn om op de mountainbike te stappen, te tennissen in de eigen regio, maar ook zeker een keer per jaar te gaan skiën of met de tenttrailer op vakantie te gaan. Sybren is gehuwd en heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Hij vindt het dan ook heel belangrijk af en toe een opa-dag te hebben.

(foto: Peter van Dinther)