Maartje Reitsma (56) woont sinds vijf jaar in Rossum. Aangetrokken door de prachtige natuur, heeft ze in de Bommelerwaard haar thuis gevonden. Direct na haar verhuizing heeft Maartje zich aangesloten bij GroenLinks in Maasdriel en sinds een paar maanden is zij als burgerraadslid actief in de commissie Samenleving en Financiën. Daarnaast is ze algemeen bestuurslid binnen het bestuur van GroenLinks Bommelerwaard.

Cultuur als rode draad

Maartje heeft een eigen bedrijf 'Vanuit de bedoeling'. Daarmee ondersteunt ze organisaties, teams en individuen in het onderwijs bij vraagstukken die te maken hebben met identiteit. Denk daarbij aan vragen als 'Hoe gaan we om met radicalisering?' of 'Hoe verbeter ik de samenwerking?' Naast deze ervaring heeft Maartje met mensen gewerkt bij de politie, in zorginstellingen en bij een reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke handicap. Ook heeft ze meegewerkt aan het bekende theaterfestival Oerol, dat elk jaar op Terschelling plaatsvindt. Cultuur is sowieso een rode draad in Maartjes leven. Ze schildert en boetseert, en sinds kort speelt ze weer althoorn. Daarnaast gaat ze graag naar concerten en theatervoorstellingen. 

 

Kritisch waar nodig

Maartje is een gedreven politica: De wereld moet eerlijker verdeeld worden, en we moeten zuinig zijn op onze planeet. Ik maak me echt zorgen om biodiversiteit, ook in de Bommelerwaard, en ik wil een betere wereld, ook voor de generaties na ons."  Maartje werkt graag samen, maar kan ook kritisch zijn waar nodig. Juist in de Bommelerwaard is er ook een progressief tegengeluid nodig!

Voedselbos

Als Maartje zich niet bezig houdt met haar werk of de politiek én wanneer ze niet aan het genieten is van alles wat cultuur te bieden heeft, dan is ze buiten te vinden. Ze vindt het heerlijk om te struinen langs de rivieren en houdt van wandelen en fietsen. Daarnaast werkt ze graag in de tuin en verbouwt daar haar eigen groentes. Een voedselbos ergens in de Bommelerwaard staat ondanks haar drukke agenda nog steeds hoog op de lijst!

(foto: Peter van Dinther)