Joost Halkes (43, Hurwenen) woont 7 jaar in de Bommelerwaard, in Hurwenen, waar je hem misschien wel eens langs hebt zien komen op zijn witte bakfiets. Hij is in 2018 politiek betrokken geraakt en sindsdien actief als bestuurslid van GroenLinks Bommelerwaard. Daarnaast sluit hij regelmatig aan bij de steunfractie in Maasdriel.

Joost brengt jarenlange leidinggevende ervaring in het bedrijfsleven mee. Momenteel leidt hij de wereldwijde operatie van de grootste Europese aanbieder van audiovisuele samenwerkingstechnologie, of simpeler gezegd videobellen op afstand. Daarvoor heeft hij bij verschillende webwinkels gewerkt en zich bezig gehouden met informatiebeveiliging. Als ingenieur neemt hij een nuchtere, analytische blik mee naar de politieke discussies.

met elkaar en met onze omgeving

Wat wil je bereiken door actief te worden in de politiek?

"Ik maak me grote zorgen over de klimaatverandering. Alle data laten zien dat we op een regelrechte ramp afstevenen als we niet snel actie ondernemen. Daarnaast raken mensen steeds meer op zichzelf aangewezen door keuzes die de politiek de afgelopen jaren gemaakt heeft. Ik geloof dat we kunnen bouwen aan een samenleving waarin we weer echt samen kunnen leven: met elkaar en met onze omgeving. Aan die samenleving bouw ik graag mee!" 

Volleybal

In zijn vrije tijd volleybalt Joost bij volleybalvereniging Phoenix in Zaltbommel, is hij regelmatig op de racefiets te vinden en probeert hij de planten in de tuin in leven te houden. Hij trekt er in de vakanties graag op uit met de vouwwagen, het liefst naar romantisch Frankrijk. 

(foto: Peter van Dinther)