Evelien Baudoin (59, Heerewaarden) woont ruim 30 jaar in de Bommelerwaard, inmiddels alweer lange tijd in Heerewaarden. Sinds 2008 is zij betrokken bij de lokale fractie van GroenLinks. Tien jaar later werd ze in 2018 met voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Maasdriel gekozen.

Misschien heb je Evelien wel eens voorbij zien fietsen: ze fietst nogal eens heen en weer van Heerewaarden naar Zaltbommel, waar ze werkt als cultuurcoach. In haar werk legt ze verbinding tussen het basisonderwijs en de culturele sector. Een functie die haar op het lijf geschreven is, als je weet dat ze de lerarenopleiding biologie en textiele werkvormen heeft gedaan. Ze heeft veel ervaring met cultuur- en natuureducatie.

Waarom dan (ook) de politiek in? Evelien: “We moeten zuinig zijn op onze planeet en ik voel me verantwoordelijk. GroenLinks Bommelerwaard bestaat uit fijne en gedreven groep mensen. Samen willen we iets bereiken.” Ook maakt ze zich zorgen om de achteruitgang van de biodiversiteit in Maasdriel en de schadelijke gevolgen voor mens en milieu van de intensieve veehouderij.

Evelien is creatief, optimistisch en oplossingsgericht.

Ik voel me verantwoordelijk

Vrije tijd

“Ik kom graag in de Buitenpolder van Heerewaarden, dat is mijn favoriete plekje in de Bommelerwaard.”

Thuis met hond, kat en kippen om haar heen is Evelien vaak te vinden in haar moestuin of binnen met een breiwerk. Als ze tenminste geen wol aan het spinnen is. Evelien woont met haar man in Heerewaarden, hun drie zonen zijn inmiddels uitgevlogen.

(foto: Peter van Dinther)